Ikke-kategoriseret

Min a-kasse blev en klog beslutning

For et halvt år siden blev firmaet, hvor jeg havde fået arbejde tvunget til at fyre de fleste ansatte. Jeg stod derfor til min store overraskelse uden stabil indtægt.

Situationen føltes vildt svært. Jeg har ikke på noget tidspunkt stået uden indtægt. Heldigt nok har jeg fra begyndelsen været medlem af arbejdsløsheds-kasse. Det var min redning, da jeg lige pludselig blev uden arbejde.

Jeg har nogen gange formodet, at det var uden mening at betale til a kasse. Jeg har jo nogensinde været
jobsøgende i fortiden, men heldigivis var jeg klog nok til at forblive indmeldt.

Da jeg uden forvarsel var ledig blev medlemskabet uden tvivl en stor hjælp.

Akassen hjalp med at få vished om det med økonomi og de mange regler, ligesom de hjalp med at lede efter potentielle jobs, skrivesvar på jobopslag og cv’er. Det var egentlig ret let.

Det er svært at finde job i mit fag. På baggrund af det var jeg afklaret med, at jeg ville være uden arbejde i lang tid. Økonomisk ville det blive trangt, men det kunne godt lade sig gøre. Jeg kunne få dagpenge som en del af en arbejdsløshedskasse. På den måde var jeg sikret finansielt. Arbejdsløshedsdagpenge er ikke svarende til en stabil løn, men jeg skal ikke af med min motorcykel, og jeg kan brødføde min familie. Det er det essentielle for mig, og det er jeg utrolig glad over.

Der eksisterer jo mange arbejdsløshedskasser, og det mest betydningsfulde for mig er, at min akasse er relevant for min profession. Arbejdsløsheds-kassen skal derudover fremstå til at regne med. Gudskelov følte jeg mig det rette sted.

Jeg blev indkaldt til et par faste møder hos min a-kasse, og der var også mulighed for at booke sig ind til hjælpende hold, som gjorde mig mere oplyst om eksempelvis jobsøgning.

På et tidspunkt fik jeg et brev fra Min a-kasse, som meddelte, at arbejdsløsheds-kassen havde et potentielt job til mig. Jeg var lykkelig.

Kort tid efter var jeg til afklaringssamtale på mit kommende arbejde. Samtalen forløb i en god tone, og kort tid efter kontaktede de mig om, at jeg havde fået jobbet.

Jeg nåede at gå ledig i fem måneder, og det er en stor lettelse, at jeg nu kan gå på arbejde. Jeg er begejstret for mine nye kolleger.
Det er ikke skægt at stå arbejdsledig, og det er vigtigt at få den korrekte bistand.

Jeg følte mig vejledt kompetent af min akasse.
At være berettiget til dagpenge som medlem af en akasse blev uden tvivl min overlevelse økonomisk. Derfor var jeg tilsikret rent økonomisk, og jeg var aldrig tvunget til at skaffe mig af med de objekter, der har stor betydning for mig.